Потужна лавина зійшла на територію військової частини, розташованої у районі Рокського тунелю на Транскавказькій магістралі, зруйнувавши будівлю генераторної, у результаті частина залишилася без світла і тепла, повідомила керівник прес-служби МНС Північної Осетії Юлія Старченко.

«Потерпілих серед військовослужбовців немає, оскільки вони були завчасно евакуйовані у безпечне місце», - уточнила вона.

Рокський тунель розташований на кордоні Росії та Південної Осетії. Сходження лавини «Той» стався у вівторок близько 9 ранку. Найближчим часом із Південної Осетії планується на допомогу російським військовослужбовцям висунення техніки МНС Південної Осетії «з наметом, пічкою-буржуйкою і дровами», передає РІА «Новости».

За словами Старченко, військовослужбовці забезпечені харчуванням на тиждень. Вона також додала, що в даний час на магістралі через рясний снігопад, який не припиняється другу добу, оголошена максимальна лавинна небезпека. Висота снігового покриву на схилах гір збільшилася до 100 сантиметрів. «У районі траси зберігається обмежена видимість через туман і снігопад. У зв'язку з цим обстріл лавинних осередків найближчим часом проводитися не буде», - сказала вона. Старченко додала, що за останню добу було зафіксовано 31 сходження лавин.

Транскавказька магістраль 7 січня була закрита для руху транспорту через сильний снігопад. У цей же день через погіршення погодних умов було закрито для руху і Військово-грузинську дорогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195