Солом'янський районний суд м. Києва засудив до шести років позбавлення волі трьох злочинців із Фастова, які торік здійснювали збройні розбійні напади на відпочивальників у столичному парку Київського політехнічного інституту.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Солом'янського району, наприкінці квітня минулого року троє жителів Фастова приїхали у столицю з метою пограбування людей.

Вночі зловмисники напали на двох хлопців, у яких, погрожуючи зброєю, відібрали банківські картки, студентський квиток, мобільні телефони, гаманець і гроші на загальну суму понад 3 тис.грн.

Через два тижні злочинці вирішили повернутися у столичний парк і на цей раз напали на молоду пару, у яких відібрали особисті речі вартістю майже 5 тис. грн - мобільні телефони, гроші, сумку, ключі, паспорт. Погрожуючи зброєю, нападники ще зірвали з шиї дівчини золотий ланцюжок з підвіскою, а хлопцю, який намагався її захистити, завдали кілька ударів рукояткою пістолета по голові.

Пізніше один зі злочинців продав мобільний телефон і був відразу ж затриманий правоохоронцями, через кілька днів були затримані і співучасники злочину.

Стосовно членів банди було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273