Суд визнав 44-річного вихідця із Південної Кореї, який відкрив стрілянину у Християнському університеті Ойкос у місті Окленд, штат Каліфорнія, у квітні 2012 року, неосудним.

Двоє лікарів, які обстежили Ван Ко, виявили у нього параноїдальну шизофренію, через що він не зможе постати перед судом. При параноїдальній шизофренії наявні маячні ідеї та галюцинації, як при звичайній шизофренії, однак дезорганізація поведінки, згладженість емоцій і розлади мислення не спостерігаються.

Суддя розпорядилася підібрати для Ван Ко медичний заклад, де він буде лікуватися. Якщо в якийсь момент лікарями буде прийняте рішення про те, що підозрюваний вилікувався від психічного захворювання, то процес над ним відновиться, передає «Lenta.ru».

Нагадаємо, раніше Ван Ко пояснював вбивство шістьох студентів та адміністратора тим, що його дратувало ставлення адміністрації до студентів. Він розповів, що відкрив стрілянину, коли не знайшов потрібного йому співробітника. При цьому під час слідства Ван Ко визнав вину в усіх вбивствах і заявив, що каяття не відчуває. Пізніше на суді він наполягав на невинуватості.

Ван Ко навчався у Християнському університеті Ойкос на відділенні молодшого медичного персоналу, проте був відрахований. Повідомлялося, що його могла спровокувати відмова адміністрації повернути плату за навчання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242