Стан здоров'я президента Венесуели Уго Чавеса став «стабільнішим» у порівнянні з минулим тижнем, коли у нього виникло ускладнення внаслідок інфекції дихальних шляхів. Про це повідомив у понеділок міністр зв'язку та інформації Ернесто Вільєгас, який оприлюднив у прямому телеефірі офіційне медичне зведення.

На початку грудня Чавес оголосив співгромадянам, що змушений знову вилетіти на Кубу, оскільки потребує проведення ще однієї хірургічної операції. Він пояснив це тим, що в його організмі знову були виявлені злоякісні клітини. Четверта за півтора року операція була зроблена у Гавані 11 грудня. Влада повідомила, що операція тривала шість годин і пройшла з ускладненням у вигляді кровотечі, яку хірургам вдалося зупинити, передає «ИТАР-ТАСС».

Слідом за цим уряд поінформував народ про те, що у пацієнта була виявлена ​​ інфекція дихальних шляхів, однак його стан оцінювався як «прогресуючий процес стабілізації». Влада навіть повідомила, що Чавес вже ходить по лікарняній палаті і робить рекомендовані лікарями вправи. Однак згодом послідувала заява про те, що у президента виникли «нові післяопераційні ускладнення у зв'язку з інфекцією дихальних шляхів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237