Затриманий в аеропорту імені Шопена у Варшаві за борги літак української авіакомпанії «АероСвіт» у понеділок, 7 січня, звільнений. Про це повідомив прес-секретар аеропорту Пшемислав Пшибильський.

«Ми відпускаємо літак. Компанія «АероСвіт» вийшла на нас (аеропорт. - Ред.), капітан кредитною карткою ліквідував заборгованість і літак полетів сьогодні з пасажирами у Київ», - заявив Пшибильський.

Він не назвав точну суму заборгованості, тільки зазначив, що вона складає більше 100 тис. злотих (понад 32 тис. доларів), передає «Укрінформ».

Прес-секретар повідомив, що проблеми зі своєчасною оплатою «АероСвітом» послуг аеропорту виникли більше року тому, а кілька останніх тижнів авіаперевізник взагалі не платив за експлуатацію аеродрому.

Пшибильський підкреслив, що аеропорт Шопена не має жодних претензій до українського авіаперевізника і він може і надалі використовувати варшавськй аеропорт, якщо вчасно буде платити за його експлуатацію. «Ми відкриті для всіх авіаперевізників, але умовою приземлення літака є оплата послуг аеропорту. Якщо авіакомпанія не платить, то літак може бути затриманий», - зазначив прес-секретар аеропорту.

Нагадаємо, 4 січня у міжнародному аеропорту Варшави був затриманий літак авіакомпанії «АероСвіт», який здійснював рейс Київ-Варшава-Київ. Тридцять пасажирів, які мали вилетіти на ньому в Україну, завдяки сприянню Генконсульства України у Варшаві були розселені у готелі, а згодом 22 із них на літаках інших перевізників або потягах повернулися в Україну.

В останні дні з тих же причин пасажири «АероСвіту» не змогли вилетіти із аеропортів у Стокгольмі, Тель-Авіві, Хошиміні (В'єтнам).

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області, розглянувши заяву ПАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» (Київ), почав провадження у справі про банкрутство компанії. Крім того, суд постановив ввести процедуру розпорядження майном «АероСвіту».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232