На альпійському гірськолижному курорті в Італії розбилися російські туристи - зірвалися з крутого схилу на снігоході з причепом. Шестеро людей загинули, двоє поранені. Всі вони - з Краснодара. У суботу вся група повинна була летіти додому.

Як повідомляють «Вести», серед жертв і постраждалих - сімейна пара, чий 16-річний син того вечора вирішив залишитися в готелі і чекати батьків. Мати загинула, батько в лікарні. Стан двох чоловіків, що вижили в цій аварії, лікарі називають тяжким. Але найбільше вони переживають за Азата Ягафарова - водія, який був за кермом снігохода.

Причини аварії з'ясовують італійська поліція і російське генконсульство.

До самого ранку більшість ЗМІ продовжували повідомляти, що загиблі і поранені в італійських Альпах, можливо, поляки. Але вже о 6.00 за московським часом у ЗМІ потрапили всі прізвища і дати народження туристів. Судячи з цієї інформації, на схилі Валь ді Ф’ємме розбилися дві краснодарські сім'ї. Вижила лише одна людина з групи. Крім того, серед загиблих - власниця готелю, де вони вечеряли напередодні і де орендували той самий снігохід.

Відомо, що шість туристів вчора повечеряли в скромному тризірковому готелі Спортінг на висоті дві тисячі метрів - ось уже рік ним управляє російська пара. Потім взяли в оренду снігохід з причепом і орієнтовно о 10 вечора почали спуск вниз, у село Кавалезе, куди росіяни приїхали на новорічні та різдвяні свята кілька днів тому, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Крім туристів на борту були і самі керівники. Чоловік за кермом, його дружина - ззаду, разом з пасажирами. На величезній швидкості снігохід злетів по неосвітленій трасі Олімпія-2, на якій після настання темряви взагалі знаходитися не можна, і зірвався в прірву завглибшки сто метрів.

Підібратися до місця падіння рятувальникам вдалося не відразу - техніка не проходила. Тіла знайшли на відстані десятків метрів одне від одного. На місці працювали кілька рятувальних груп і альпіністів - до останнього вони намагалися переконатися, що окрім восьми людей в снігохід не сів ніхто. Крім того, вони намагаються зрозуміти, хто перевіряв технічну справність снігохода і чому водій обрав цей спуск замість Олімпії-3, яка до 22.30 освітлена і відкрита для катання і руху снігоходів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255