Міністерство освіти і науки, молоді та спорту заявляє про виконання у січні фінансових зобов'язань щодо виплати зарплат у його сфері, повідомляє офіційний сайт Міносвіти.

«Відповідно до помісячного розпису асигнувань державного бюджету України за січень 2013 р. навчальним закладам та установам і організаціям, підпорядкованим Мінмолодьспорту, здійснено стовідсоткове фінансування за соціально захищеними статтями видатків в обсязі 1 млрд 219 млн 890,1 тис. грн», - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, на засіданні уряду 3 січня прем'єр-міністр Микола Азаров зобов'язав міністра соціальної політики Наталію Королевську проводити щотижневий моніторинг виплати зарплати та соціальної допомоги. Глава уряду зазначив, що в кінці минулого року в окремих регіонах виникли затримки з виплатою заробітної плати бюджетникам. «Причому в більшості областей - підкреслюю, в більшості областей - керівники органів місцевої влади, а це їхня особиста відповідальність, зуміли мобілізувати ресурси і самостійно вирішити проблему.

Безвідповідальність інших керівників довелося компенсувати уряду. З державного бюджету було додатково виділено 3,3 млрд грн на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів усіх рівнів. На 1 січня боргів, як ми і обіцяли, немає», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193