Польський Сейм на сьогоднішньому засіданні відмовився підтримати створення спеціальної громадської комісії для вивчення причин Смоленської авіакатастрофи.

Відповідне рішення підтримали 189 депутатів із 450 представників нижньої палати польського парламенту.

Польське інформаційне агентство РАР зазначає, що комісія, створення якої ініціювали представники опозиційних партій «Право і справедливість» і «Солідарна Польща», повинна була отримати повноваження слідчої комісії.

Серед іншого вона могла звертатися до всіх державних органів, інших країн і міжнародних організацій та залучати експертів, у тому числі з-за кордону для вивчення причин Смоленської трагедії, передає «УНІАН».

До складу комісії не могли входити депутати і представники влади.

Нагадаємо, в партії «Право і справедливість», яку очолює брат-близнюк загиблого у Смоленській авіакатастрофі президента Леха Качиньського Ярослав, вважають справжньою причиною трагедії організований замах і домагаються створення міжнародної комісії для розслідування.

Як повідомляв ForUm, Смоленська авіакатастрофа забрала життя більшої частини партійної еліти партії «Право і справедливість» на чолі із співзасновником цієї партії і на той момент президентом Польщі Лехом Качиньським.

25 вересня польська прокуратура офіційно підтвердила заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи, яку вдалося виявити завдяки проведенню ексгумації похованих у Польщі двох загиблих у цій трагедії жінок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304