Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробляє рекомендації для місцевих органів влади щодо утримання від проведення на дорогах ремонтних робіт в умовах холодів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, коментуючи ситуацію щодо результатів роботи комісії з вивчення ситуації щодо проведення ремонтних дорожніх робіт у місті Костянтинівка Донецької області, повідомили в прес-службі КМУ.

«Відразу після отримання інформації про факт проведення дорожніх ремонтних робіт в місті Костянтинівка Донецької області в складних погодних умовах з низькою температурою повітря за моїм розпорядженням було створено комісію. До її складу увійшли, в тому числі, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, представник Укравтодору, представники Донецької облдержадміністрації», - сказав Вілкул.

За його словами, комісія одразу виїхала на місце і наступного дня надала звіт.

«У відповідності з даними комісії, всі документи на проведення робіт були в наявності - від декларації про початок робіт до тендерної документації. Формально за умови застосування тих спеціальних домішок, які були застосовані, в таких погодних умовах асфальт укладати можна», - додав він.

У той же час Вілкул зазначив, що за результатами роботи комісії були зроблені відповідні висновки, в тому числі профільним міністерством готуються відповідні рекомендації щодо умов проведення дорожніх робіт взимку. Також проводитиметься моніторинг якості вже виконаного ремонту, і лише після того, як укладене в морози асфальтове покриття витримає зиму, будуть зроблені відповідні розрахунки з виконавцями робіт.

«Однак за результатами роботи комісії були зроблені наступні висновки. Перше - розпочато постійний моніторинг стану дорожнього покриття на цій ділянці. Друге - гроші компанії, яка виконувала роботи, будуть виплачені тільки тоді, коли буде повна упевненість, що дорожнє покриття витримало зиму і надалі відповідатиме якості у відповідності з держстандартом. І третє - Мінрегіон зараз розробляє рекомендації для місцевих органів влади щодо утримання від проведення таких ремонтних дорожніх робіт в умовах низьких температур», - підкреслив Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210