У Косово прибув інженерний підрозділ у складі 28 військовослужбовців на чолі з командиром інженерної роти капітаном Андрієм Братащуком, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

На Балкани також були доставлені матеріально-технічні засоби та 13 одиниць спеціальної військової техніки. Разом з саперами групи розмінування приїхав і мінно-розшукової пес Ларс.

Як повідомив командир національного контингенту 16-ї ротації у Косово підполковник Ілля Федоренко, основним завданням українських військових інженерів, які будуть виконувати завдання у складі нацконтингенту, стане забезпечення пересування підрозділів сил КФОР, проведення інженерної розвідки місцевості, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів і саморобних пристроїв. У той же час наші миротворці будуть вдосконалювати інженерне облаштування військових баз і обладнання вертолітних майданчиків.

 

Інженерна рота національного контингенту у Косово сформована на базі 12-го інженерного полку 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. У більшості особового складу є досвід виконання бойових завдань у різних миротворчих операціях та місіях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

471