В усіх великих обласних центрах і містах створено 103 центри надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Прем'єр доручив прискорити цю роботу, відповідальність за яку покладено на віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

Глава уряду нагадав, що з 1 січня 2013 року припинено надання низки платних адміністративних послуг. «Наприклад, відомості у реєстри та інші інформаційні бази адміністративних органів вносяться безкоштовно, введений автоматизований доступ адміністраторів до інформації, необхідної для надання адмінпослуг. У той же час впроваджений пілотний проект Єдиного державного порталу адміністративних послуг, а також електронний обіг документів, що використовуються при їхньому наданні», - зазначив чиновник.

Він додав, що коли система запрацює на 100%, отримання різних довідок і виписок, що раніше займало тижні й місяці, стане справою кількох годин або навіть хвилин. «Подібні нововведення значно спрощують життя і діяльність як бізнесу, так і громадянам у різних сферах», - підкреслив Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248