Закон «Про зайнятість населення», який набув чинності 1 січня, покликаний підтримати найбільш вразливі верстви населення і створити нові робочі місця. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

За словами прем'єра, не потрібно зайвий раз нагадувати про важливість питань зайнятості для всього суспільства, для розвитку економіки держави.

Чиновник зазначив, що для роботодавця, який працевлаштовує молодь на перше робоче місце, а також осіб віком від 50 років строком не менше ніж на 2 роки, законом передбачена компенсація витрат, пов'язаних зі сплатою єдиного соціального внеску (протягом першого року роботи). Також закон передбачає стимулювання місцевої влади до створення нових робочих місць шляхом внесення змін до Бюджетного кодексу у частині збільшення відрахувань від податку на доходи фізичних осіб, який зараховується у доходи місцевих бюджетів - з 25% до 100%.

Крім того, документ припускає стартові виплати молодим працівникам, які погодилися працювати у сільській місцевості. І передбачає організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавця, під конкретне робоче місце. «Платити кадровим агентствам за пошук працівників відтепер повинні винятково роботодавці», - уточнив глава уряду.

На його думку, «це дуже потрібний і актуальний закон для нашої країни. Але для його реалізації необхідно прийняти близько двох десятків нормативних актів. Тому перед новим керівництвом Міністерства соціальної політики стоїть важливе завдання - протягом місяця завершити прийняття таких актів».

Як раніше повідомляв ForUm, з 1 січня в Україні набув чинності новий закон про зайнятість населення, підписаний Президентом України у серпні 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

498