Віктор Медведчук закликав інтернет-спільноту не усуватися від особистої відповідальності за те, що відбувається в країні, але усвідомити, що саме народ є справжнім творцем історії.

«Хоч таємні, хоч явні домовленості урядів не мають ані найменшої сили, якщо вони не підкріплені волею народу. І навпаки. Якщо народ з усією енергією готовий відстоювати свої інтереси, то його не зможе зупинити ні пасивний саботаж, ні навіть пряма протидія політичного керівництва. І не зупинить», - написав лідер громадського руху «Український вибір» у своєму блозі, який Медведчук веде на сайті «Кореспондент».

Лідер руху «Український вибір» констатував, що цю просту думку про роль народу в історії нинішнє суспільство вперто відкидає, пояснюючи реальну політику теоріями змови і кулуарними змовами еліт. Автор блогу наводить як приклад численні домисли з приводу того, домовилися чи не домовилися Путін з Януковичем щодо Митного союзу. «У цих фантазіях було все, що завгодно. Не було лише одного. Відчуття того, що я - ми, народ в цілому - можу щось вирішити, змінити. Все адже вирішують Путін з Януковичем», - пише Віктор Медведчук.

Зі свого боку, лідер громадського руху заявив, що він з такою позицією стороннього спостерігача не погодиться ніколи, а тому не збирається чекати, коли «все відбудеться якось само собою, обставини або міжнародна обстановка змусять українську владу поділитися своїми повноваженнями з українським народом» .

«Не плітки потрібно переказувати, усуваючись повністю від особистої участі або особистої відповідальності, а справу робити», - впевнений Медведчук. Саме в активній причетності до подій він бачить велике майбутнє ідей «Українського вибору»: «Ми не передбачаємо майбутнє, ми його створюємо. Не у віртуальній, а у самій справжній реальності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272