Оформлення біометричних документів в Україні почнеться після завершення підготовчих заходів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної міграційної служби України.

Зокрема, як наголошується у повідомленні, відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», Кабінету міністрів України доручено почати з 1 січня 2013 року роботи щодо введення оформлення і видачі паспорта громадянина України у регіонах та інфраструктури його функціонування.

Крім інфраструктури та обладнання, для введення біометричних документів необхідно також затвердити низку нормативно-правових актів, які регламентуватимуть технічний опис документів, визначених законом, а також порядок їхнього оформлення і видачі, пояснили у Міграційній службі, передає «УНІАН».

«Говорити про конкретні дати, з яких такі документи почнуть оформлятися, можна буде лише після завершення правового врегулювання запровадження біометричних документів, проведення необхідних процедур щодо закупівлі бланків, а також створення інфраструктури та технічного забезпечення підрозділів Державної міграційної служби України», - зазначили у прес-службі.

Разом з тим, до моменту початку видачі біометричних документів підрозділи Державної міграційної служби України видаватимуть громадянам документи, які видавалися до набрання чинності зазначеного закону. Такі документи будуть дійсними і не підлягатимуть обов'язковій заміні на біометричні до завершення терміну своєї дії, підкреслюється у повідомленні.

Крім того, зазначили у прес-службі, з метою своєчасного інформування громадян та представників ЗМІ про введення біометричних документів в Україні, на офіційному веб-сайті ДМС України (dmsu.gov.ua) створено спеціальний розділ, інформація у якому буде оперативно оновлюватися.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 року набув чинності закон «Про єдиний Державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», що передбачає введення біометричних паспортів.

Нагадаємо, 29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

487