Україна і Росія активізують діалог щодо Митного союзу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, перед засіданням Кабінету Міністрів журналістам заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

За словами чиновника, 13-14 січня в нашу країну прибуде глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Думаю, що у перші місяці нового року ми активізуємо діалог з Москвою про формат, у якому Україна може брати участь у МС, не будучи його членом», - сказав міністр.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати заяву російської сторони про те, що Україна «трохи вагітна», Кожара зазначив: «Я ніяк не буду коментувати ці заяви. Думаю, що це, скажімо так, між святами, дещо експресивні слова. Ці питання будуть вирішуватися на іншому рівні, не на рівні глав департаментів МЗС України та Росії».

Як раніше повідомляв ForUm, в українському зовнішньополітичному відомстві називають образливим коментар директора департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександра Горбаня щодо взаємовідносин Києва з Митним союзом.

Нагадаємо, директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428