Фракції Верховної Ради готують спільну заяву щодо євроінтеграції України, заявив спікер парламенту Володимир Рибак в ефірі «5 каналу».

«Євроінтеграція в усіх п'яти партіях, які пройшли у парламент, це - одне із головних питань. І тут ніяких розбіжностей немає», - запевнив Рибак.

Голова парламенту зазначив, що Партія регіонів свою позицію з даного питання не змінює. «І тут, мабуть, буде спільна заява з цього питання всіх фракцій. Зараз розглядається це питання», - повідомив Рибак.

При цьому спікер уточнив, що «експерти працюють над питанням Митного союзу». «Вони дадуть свої рекомендації. Вони дадуть свої роз'яснення для депутатів. Прийде час, будемо розглядати це питання», - заявив він.

Разом з тим Рибак підкреслив, що питання про вступ України до Митного союзу не стоїть.

«Україна ніякої заявки нікуди не направляла... Це питання вивчається. І сьогодні питання вступу України у Митний союз не стоїть. Сказати, що тільки Європейський Союз або тільки Митний, союз ніхто не може. Треба вивчати це дуже ретельно питання», - запевнив спікер Верховної Ради.

Як раніше повідомляв ForUm, зближення України з Митним союзом і Угода про асоціацію Україна-ЄС є несумісними, заявляють у Європейській комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499