З 1 січня 2013 року в Україні набули чинності 52 нових закони і 36 нормативних актів Кабміну. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

За словами прем'єра, ці документи визначають послідовне продовження реформ, спрямованих на дерегуляцію та створення сприятливих умов для бізнесу, на забезпечення прав громадян. «Наші критики постійно намагаються переконати людей, що реформи не йдуть. Але факти переконливо свідчать про інше: ми продовжуємо перетворення в усіх сферах діяльності», - зазначив чиновник.

Він уточнив, що з початком нового року набувають чинності такі фундаментальні і надзвичайно важливі для розвитку країни нормативні документи, як закони про зайнятість населення, про екстрену медичну допомогу, про громадські об'єднання, про Державний земельний кадастр, про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць, про проведення економічного експерименту з держпідтримки суднобудівної промисловості, про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 рр.

Крім того, глава уряду повідомив, що набувають чинності окремі положення двох кодексів – Бюджетного і Податкового, а також 6-ти базових законів, зокрема, про регулювання містобудівної діяльності, про юридичну допомогу та про адміністративні послуги.

«Нововведення направлені на те, щоб стимулювати модернізацію вітчизняної промисловості, розширення виробництва і створення робочих місць. Нагадаю, що з 1 січня ставка податку на прибуток знижена з 21% до 19%, а для сфери ІТ діє стимулююча ставка всього у 5% і нульова ставка оподаткування податку на додану вартість», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243