В українському зовнішньополітичному відомстві називають образливим коментар директора департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександра Горбаня щодо взаємовідносин Києва з Митним союзом.

«Незважаючи на новорічне затишшя, український МЗС не може залишити без уваги вкрай недипломатичне і образливе щодо України інтерв'ю нашого російського колеги, пана Горбаня», - повідомив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» директор департаменту та інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи відповідне висловлювання представника зовнішньополітичного відомства РФ.

Український дипломат підкреслив, що Україна у переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з Європейським Союзом або будь-якою іншою міжнародною організацією, переслідує винятково свої національні інтереси.

«Тому нам абсолютно незрозумілий трохи істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі з приводу відносин України з МС», - сказав Волошин.

За його словами, Київ розраховує, що надалі високопрофесійний російський МЗС коментуватиме настільки делікатну тему більш стримано і з повагою до своїх партнерів.

«Ми теж не завжди домагаємося на переговорах з російськими партнерами бажаного результату. Однак у разі невдачі воліємо шукати нові підходи до наших партнерів, а не впадати в істерику», - підкреслив дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не знижуватиме для України ціну на газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354