Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про Велику українську енциклопедію», повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Текст указу від 2 січня розміщено на офіційному сайті Президента.

Метою створення енциклопедії є збереження, систематизація та розповсюдження наукових знань про розвиток людської цивілізації і внесок України у світову історію та культуру.

Президент запропонував Національній академії наук України створити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового та методичного керівництва процесом підготовки та видання Великої української енциклопедії.

Крім того, Глава держави доручив Кабінету Міністрів розробити за участю НАНУ і затвердити у двомісячний строк план заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Також уряду доручено опрацювати в установленому порядку питання щодо розміщення державного підприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П.Бажана» в будівлі на вул. Б.Хмельницького, 51-а, в Києві.

Президент розпорядився опрацювати в установленому порядку питання про створення державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво імені М.П.Бажана» і вирішити в установленому порядку питання фінансового та матеріально-технічного забезпечення заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Крім того, Глава держави доручив органам виконавчої влади сприяти створенню Великої української енциклопедії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

699