Віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро 1 січня спростував повідомлення ЗМІ про те, що президент країни Уго Чавес перебуває в штучній комі.

За словами Ніколаса Мадуро, Чавес перебуває при свідомості і розуміє тяжкість свого стану. Мадуро додав, що за останні три дні двічі бачився і розмовляв з президентом, передає «Lenta.ru».

Раніше 1 січня в деяких ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Уго Чавес перебуває в стані штучної коми протягом останніх декількох днів.

11 грудня 2012 р. Уго Чавес переніс чергову операцію з видалення злоякісної пухлини в клініці Гавани. Ця операція стала четвертою за рахунком з червня 2011 року, коли у лідера Венесуели вперше виявили рак.

31 грудня повідомлялося про те, що під час відновлення після операції у Чавеса виникли ускладнення. Влада Венесуели не уточнила, які саме ускладнення виникли у президента, однак відомо, що вони пов'язані з респіраторною інфекцією, виявленою раніше.

27 грудня Чавес передав частину своїх повноважень Ніколасу Мадуро. Крім того, Чавес заявляв, що в разі нових виборів президента Венесуели він оголосить Мадуро своїм наступником.

Незважаючи на проблеми зі здоров'ям, 58-річний Чавес у жовтні 2012 року переобрався на посаду президента. Його інавгурація має пройти 10 січня, проте останнім часом висловлюються припущення, що Чавес не зможе брати участь у церемонії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311