На головній площі країни новорічна ніч пройшла під рок-мотиви. Традиційно в ніч з 31 грудня на 1 січня перед головною сценою країни зібралися десятки тисяч людей. Не від кожного з них можна було почути російську мову, тому що в цей день столиця України стає інтернаціональним містом. У новорічну ніч ForUm розгледів під ялинкою представників десятків національностей та релігій.
 
Прогулюючись по Хрещатику, який був перекритий для руху транспорту, кияни і гості столиці скуповували всі новорічні прикраси, які тільки можна було надіти: різнокольорові перуки, хвостики, вушка, дощики і шапки дідів морозів.
 
 
 
 
 
 
 

Однією з головних диковинок цього року став страус на святковому ярмарку.
 
 

Але не тільки цим радував всіх відпочиваючих новорічний ринок.
 
 
 
 
 
 

Біля наметів з глінтвейном збиралися цілі черги. Всім хотілося погрітися в очікуванні концерту.
 
 
 
 

А кому і покататися.
 

Близько 23.00 люди почали підходити до сцени, де вже всіх запрошував український телеведучий Максим Неліпа. Адже в цей час вийшла виступати група «Друга ріка».
 
 
 
 
 

Потім на сцену вийшла Руслана.
 
 
Вона співала рівно до 23.59. А за 10 секунд до півночі почався відлік часу до Нового 2013 року.
 

Порахувавши до 10, вся країна зустріла Новий рік, а всі, хто гуляв на Майдані, стали відкривати шампанське і дивитися в небо. Під звуки пробок, що летіли, над Києвом прогриміли феєрверки.
 
 
 
 
 

О 00.02, вже 1 січня, Україну, як і торік, вітав Олег Скрипка з легендарною групою «Воплі Відоплясова». Їхнім головним побажанням стало «українці повинні почати так добре жити, щоб зовсім забути про політику».
 

Крім своїх хітових «Весна прийде», «Ми були на селі» та «В клубі будуть танці» ВВ заспівали українські народні пісні «Розпрягайте хлопці коней», «Ти ж мене підманула» та «Ой ти Галю, Галю молодая», які пішли на ура. Весь Майдан пустився в танок і почав підспівувати Скрипці під баян. Але і він у боргу не залишився, знявши спочатку теплу кофту, а потім і червону вишиванку.

Після такого ударного виступу частина людей стомилася і почала розходитися по домівках, а до сцени підтяглися любителі російського року - в цю ніч своїм виступом Київ порадувала група «ДДТ».

Гуляли на Майдані до самого ранку, вітаючи знайомих і незнайомих людей з Новим роком.

Тетяна Григор'єва, фото автора,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

641