У новорічну ніч у Франції спалили 1193 автомобілі.

Крім того, за словами міністра внутрішніх справ Франції Мануеля Вальса, в ніч на 1 січня в країні під час сутичок поліції з порушниками порядку постраждали семеро поліцейських. Всього в забезпеченні порядку у Франції в святкову ніч брали участь близько 65 тисяч поліцейських.

За словами міністра, у Франції під час святкування Нового року та Дня взяття Бастилії (14 липня) часто відбуваються масові підпали автомобілів. Так, у ніч на 1 січня 2010 року в країні спалили 1137 машин. Роком раніше, в ніч на 1 січня 2009, було спалено 1147 автомобілів, передає «Lenta.ru».

Влітку 2010 року Бріс Ортефе, який обіймав тоді посаду міністра внутрішніх справ, оголосив про своє рішення припинити публікацію у відкритому доступі даних підрахунку спалених машин. На думку Ортефе, ця інформація тільки стимулює протиборчі угрупування змагатися між собою. Однак нинішній міністр внутрішніх справ Мануель Вальс 31 грудня 2012 р. оголосив про те, що відтепер МВС завжди публікуватиме звіти про святкові заворушення, оскільки «народ Франції повинен знати правду».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366