Держсекретар США Гілларі Клінтон госпіталізована у пресвітеріанський госпіталь у Нью-Йорку через виявлений у неї тромб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву офіційного представника Держдепартаменту Філіпа Райнса.

Як заявив Райнс, поява тромбу була викликана струсом мозку, який сталося у Клінтон у середині грудня. Він не навів інших подробиць про стан здоров’я держсекретаря, зазначивши лише, що вона буде перебувати під наглядом лікарів упродовж 48 годин, передає «Lenta.ru».

На початку грудня Клінтон перенесла вірусну кишкову інфекцію. Через викликане хворобою зневоднення 15 грудня вона знепритомніла і, впавши, отримала струс мозку. Складності зі здоров'ям призвели до скасування низки поїздок Клінтон; також вона була змушена відмовитися від виступу у Конгресі США на слуханнях, присвячених нападу на американське консульство у лівійському Бенгазі, що сталося у вересні.

65-річна Клінтон перебуває на посаді Держсекретаря США з часу початку першого президентського терміну Барака Обами у 2009 році. У жовтні 2012 року вона повідомила, що не має наміру залишатися на своєму посту протягом другого терміну Обами. Як очікується, після її відходу зовнішньополітичне відомство очолить сенатор від Массачусетсу Джон Керрі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287