У поточному році втричі зменшена заборгованість з виплати заробітної плати у столиці. Про це заявив прокурор Києва Микола Бескишкий, повідомили ForUm'у у відділі зв'язків із засобами масової інформації столичної прокуратури.

За його словами, головним пріоритетом правозахисної та представницької діяльності є і залишається захист соціальних прав громадян на оплату праці. «Завдяки підвищенню ефективності реагування кримінально-правовими заходами в три рази зменшена заборгованість з виплати заробітної плати в Києві. А це майже 112 млн грн, виплачених людям», - сказав прокурор.

Бескишкий зазначив, що у поточному році органами прокуратури Києва порушено 50 кримінальних справ за невиплату заробітної плати, із яких 45 вже направлено до суду. За порушення конституційних прав громадян на оплату праці за документами прокурорського реагування до адміністративної та дисциплінарної відповідальності притягнуто 130 посадових осіб органів влади та контролю, керівників підприємств-боржників.

«На вимогу прокуратури Києва до відповідальності притягнуто 130 посадових осіб, із яких 7 - це працівники Територіальної державної інспекції праці. І наше головне завдання в умовах нового законодавства – змусити працювати саме контролюючі органи, а не працювати за них», - зазначив прокурор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230