У Харкові начальник державної податкової інспекції одного із районів міста за хабарництво, зловживання службовим становищем та службове підроблення засуджений до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на 3 роки та з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За словами начальника управління прокуратури області Андрія Гончаренка, суд визнав чиновника винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.2 ст.27, ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

«З метою покращення показників своєї роботи податківець змусив одне із товариств за результатами перевірки сплатити до бюджету донарахувань на суму 150 тис. грн. В іншому разі начальник податкової погрожував штучно збільшити ці виплати у кілька разів. А за своє поблажливе ставлення ще й отримав від підприємця хабар у 43,5 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

За проведення планової перевірки «без наслідків» чиновник змусив керівника товариства оплатити рахунки з ресторану, у якому він святкував свій день народження. Сума «подарунка» склала 8820 грн.

Державний обвинувач орієнтував суд на покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Вирок суду ще не набув законної сили. Прокуратурою області вирішується питання про подання апеляційної скарги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222