Президент Росії Володимир Путін підписав так званий «закон Діми Яковлєва», розроблений у відповідь на американський «акт Магнітського», який забороняє в'їзд низки російських громадян на територію Штатів.

Закон «Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації» підписаний, повідомила прес-служба Кремля.

Згідно з документом, американцям заборонено всиновлювати дітей із Росії.

Крім того, запроваджуються візові та фінансові санкції стосовно громадян не тільки США, але й інших іноземних держав, які причетні до порушення прав росіян або вчинення проти них злочинів.

Так, стаття 4 цього закону говорить: «Забороняється передача дітей, які є громадянами Російської Федерації, на усиновлення (удочеріння) громадянам Сполучених Штатів Америки, а також здійснення на території Російської Федерації діяльності органів і організацій у цілях підбору і передачі дітей, які є громадянами Російської Федерації, на усиновлення (удочеріння) громадянам Сполучених Штатів Америки, які бажають усиновити (удочерити) зазначених дітей».

Нагадаємо, 14 грудня президент США Барак Обама підписав так званий «акт Магнітського», який передбачає візові та фінансові санкції щодо російських чиновників, причетних до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського у СІЗО, і до інших порушень прав людини.

Москва гостро відреагувала на рішення Вашингтона, назвавши ухвалення закону «спектаклем у стилі абсурду».

Як раніше заявляв Путін, російська відповідь на «закон Магнітського» - «адекватна, але не позамежна».

Як повідомляв ForUm, Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй закликав Росію не відмовлятися від практики усиновлення дітей іноземцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200