Українцям у новорічну ніч варто пам'ятати, що безпечних доз алкоголю не існує. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході «круглого столу» на тему «Новорічні свята без шкоди для здоров'я» завідувач наркологічного відділення наркологічної клініки «Соціотерапія» Олександр Шипунов.

«Потрібно пам'ятати, що безпечних доз алкоголю не існує. Адже алкоголь, який надходить в організм, сприймається як отрута. Але є ті дози, які у розрахунку на масу тіла здорової людини можуть принести мінімальну шкоду. Це не більше 60 мл чистого алкоголю на добу», - сказав він.

За словами Шипунова, ускладнення при вживанні алкоголю у зимові свята виникають частково тому, що малопитущі люди у ці дні перевищують свою звичайну дозу.

«Є категорія людей, яким не можна вживати алкоголь взагалі. Це вагітні жінки, подружні пари, які готуються стати батьками, підлітки до 16 років, а краще – до 20, і люди з хронічними захворюваннями», - зазначив лікар.

Також він порадив українцям, які повністю відмовилися від вживання алкоголю, не піддаватися на вмовляння свого оточення і не пити, а щоб уберегти себе від сильного отруєння – купувати лише сертифікований алкоголь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307