Україна сподівається на підтримку Казахстану в питаннях реалізації пріоритетів головування України в ОБСЄ у 2013 році. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара у ході телефонної розмови з міністром закордонних справ Казахстану Єрланом Ідрісовим, повідомляє прес-служба МЗС.

Керівник зовнішньополітичного відомства Казахстану привітав Кожару з призначенням на посаду міністра і побажав успіхів у цій відповідальній роботі.

Казахстанській стороні було висловлене глибоке співчуття у зв'язку з трагічною загибеллю військовослужбовців внаслідок авіакатастрофи 25 грудня.

Під час розмови сторони позитивно оцінили стан двосторонніх відносин та обмінялися думками щодо розвитку політичного діалогу на найближчу перспективу, перш за все, висловилися за активізацію контактів на урядовому та парламентському рівнях.

Казахстанська сторона також була поінформована про запланований візит міністра закордонних справ України як чинного голови ОБСЄ у Казахстан у рамках турне до низки держав Центральної Азії.

Крім того, Кожара висловив надію на підтримку Астаною у питаннях реалізації пріоритетів головування України в ОБСЄ у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217