Віктор Медведчук у своїй статті, опублікованій у газеті «Комсомольская правда в Украине», підбив політичні підсумки 2012 року.

Так, лідер громадського руху «Український вибір» зазначив, що в цьому році відбулася остаточна дискредитація парламентаризму в очах українців, і підтвердження цьому - минулі вибори до Верховної Ради. «Успіх КПУ, «Удару» і «Свободи» - це показник розчарування як у партії влади, так і у т.зв. об'єднаній опозиції, - вважає політик. - Не виключено, що частина тих, хто проголосував усвідомлено, чекала від своїх обранців не конструктивної роботи, а скандалів, конфліктів і бійок». Надії такого роду були сповна виправдані - уже на першому засіданні українці могли спостерігати «масове звалище».

Більше того, Медведчук підкреслив, що роль парламенту була нівельована вже після скасування Конституційної реформи і відмови від пропорційної системи виборів. Таким чином, «мажоритарники», які пройшли в Раду, стали «безмовною і надійною опорою влади». «Сподіваюся, став зрозумілий сенс нашого заклику, що вибори вже не нічого вирішують», - пише автор статті.

У той же час Медведчук зазначив, що майбутнє країни - не за політиками, а за «зрілим і активним суспільством». Так, було створено громадський рух «Український вибір», метою якого є забезпечення конституційного права народу на владу. «Як мінімум, ми повинні змусити будь-яку владу рахуватися з думкою, правами та законними інтересами громадян», - пише Медведчук.

«Не буду загадувати, але знаю точно, що громадянське суспільство в Україні набере силу і стане вирішальним фактором, здатним забезпечити розвиток країни в усіх сферах», - впевнений лідер «Українського вибору» у тому, що у майбутньому 2013 році успіх прямої демократії буде реалізований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232