Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що посада першого віце-прем'єр-міністра дозволить Сергію Арбузову отримати широкий досвід в уряді. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

«Рано чи пізно я ж піду з поста, і цілком очевидно, що у складі уряду мають бути готові люди замінити прем'єр-міністра. Посада першого віце-прем'єр-міністра - це дуже серйозна посада, яка повинна, будемо говорити, багато у чому допомагатиме прем'єр-міністрові у прийнятті рішень, у реалізації цих рішень, і на цій посаді я сам працював», - сказав Азаров, передає «УНІАН».

Він підкреслив, що знайомий з особливостями роботи першого віце-прем'єра, і ця посада дозволяє набути дуже широкого досвіду. За словами глави уряду, у сферу діяльності першого віце-прем'єра входить величезна кількість питань діяльності уряду.

«І працюючи на цій посаді, дійсно, якщо ти хочеш, значить, ти ростеш, якщо ти не хочеш, значить, ти йдеш у нікуди. Так що з цього поста можна або вгору, або вниз йти. Я абсолютно нормально ставлюся до того, що Сергій Геннадійович Арбузов - перший віце-прем'єр-міністр, і поганий той перший віце-прем'єр-міністр, який не хоче стати прем'єр-міністром», - зазначив Азаров.

У зв'язку з цим він підкреслив, що готовий зі свого боку робити все, щоб у Арбузова все виходило в роботі на своєму посту.

Як повідомляв ForUm, 24 грудня Президент Віктор Янукович затвердив новий склад Кабінету Міністрів на чолі з прем'єром Миколою Азаровим, і призначив колишнього голову Національного банку України Сергія Арбузова першим віце-прем'єром.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167