Україна в 2013 році зможе обійтися без кредиту МВФ. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю українським телеканалам.

«Україна два роки вже обходиться без кредитів МВФ і, зрозуміло, обійдеться і наступного року без них», - сказав Азаров.

Він підкреслив, що уряд налаштований на співпрацю з МВФ і на пошук прийнятних компромісів.

Разом з тим Азаров зазначив, що Україна хотіла б отримувати кредитні ресурси МВФ. «І використовувати їх для вирішення завдань нашого розвитку, хоча переважно МВФ направляє свої ресурси на підтримку валютної стабільності», - зазначив Азаров.

Проте глава уряду підкреслив, що ті антикризові заходи, які МВФ пропонував низці країн, у тому числі європейських, показали свою неефективність і призвели до стагнації економік цих країн, повідомляє «УНІАН».

«Я не втрачаю надії, що нам вдасться домовитися. Ресурси знаходяться не тільки в МВФ. У нас якось прийнято думати, що без МВФ немає інших можливостей. Насправді ресурсів достатньо у світі, і ми зараз активно працюємо над їх залученням в економіку України на вигідних для нас умовах», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, в середині грудня Міжнародний валютний фонд підтвердив запланований візит місії Фонду в Україну у другій половині січня 2013 року. Спочатку візит планувався на початок грудня, проте був відкладений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394