Міністерство інфраструктури України звертає увагу автоперевізників, які планують поїздки до Грузії, на обмеження в русі на деяких ділянках доріг, спричинені складними погодними умовами.

Як повідомляє прес-служба відомства, міністерство економічного та сталого розвитку Грузії попереджає, що у разі погіршення погодних умов та накопичення автотранспорту на ділянці дороги перед Хрестовим перевалом пропуск транспортних засобів з причепами, напівпричепами, а також автобусів з кількістю місць більше 30, через КПП «Верхній Ларс - Казбегі » може бути тимчасово обмежено. Зараз, згідно з даними посольства України в Грузії, контрольно-пропускний пункт (КПП) «Верхній Ларс-Казбегі» на російсько-грузинському кордоні працює у звичайному режимі, затримок щодо пропуску транспорту через кордон немає.

За інформацією Департаменту автомобільних доріг, у зв'язку з інтенсивним снігопадом і ожеледицею на ділянці дороги Кобі Гудуарі (Поста) (так званий «Хрестовий перевал») траси Мцхета-Степанцмінда-Ларс забороняється рух транспортних засобів з причепами, напівпричепами, а також автобусів з кількістю місць більше 30. Для інших типів автотранспорту рух дозволено за умови наявності ланцюгів протиковзання, а також для автотранспорту з двома або більше провідними мостами. На ділянці дороги Кобі-Гудуарі (Поста) рух здійснюється через лавинозахисні тунелі.

Через інтенсивний снігопад та ожеледицю також заборонено рух усіх видів автотранспорту через Гамборській перевал траси Тбілісі-Телаві.

На інших автошляхах Грузії, зокрема, у районі Рікотського перевалу траси Тбілісі-Кутаїсі, рух автотранспорту вільний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233