Новий уряд Японії перегляне плани своїх попередників щодо поетапної відмови від ядерної енергетики до 2040 року.

Новий міністр торгівлі і промисловості Тосіміцу Мотегі заявив, що дозволить відновити виробництво ядерної енергії, якщо реактори будуть визнані безпечними незалежними експертами у цій області.

У минулому році після аварії на АЕС Фукусіма-1, яка постраждала внаслідок землетрусу і потужного цунамі, колишній уряд закликав до повної відмови від ядерної енергії, передає «ВВС».

У травні цього року всі ядерні реактори на японських АЕС були заглушені - після проведених перевірок і масових демонстрацій протесту, а місяць потому запущені знову. У багатьох містах Японії проходять акції противників використання АЕС для отримання електроенергії.

Як повідомляв ForUm, уряд Японії оголосив про виведення з експлуатації всіх атомних електростанцій країни до 2040 року.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року у східній частині Японії стався землетрус, який, на думку вчених, став для країни одним із найсильніших за всю історію спостережень. Слідом за ним на територію Японії обрушилося цунамі, висота хвиль якого у деяких місцях сягала 40 метрів. Величезний потік води залив велику територію, в тому числі - кілька розташованих на ній атомних станцій.

Стихійне лихо призвело до розвитку великої аварії на японській АЕС «Фукусіма-1».

Ця аварія стала третьою найбільшою на АЕС у світі після подій на атомній станції «Три Майл Айленд» у США та Чорнобильській АЕС в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262