Палестинська влада 27 грудня оголосила про те, що уряд Ізраїлю зняв заборону на імпорт у сектор Газа будівельних матеріалів, що було однією з основних вимог руху ХАМАС.

Зняття заборони на ввезення в Газу будівельних матеріалів стало частиною угоди, укладеної між Ізраїлем і ХАМАС за підсумками останнього збройного конфлікту, що отримав в Ізраїлі назву «Хмарний стовп».

Згідно з умовами цієї угоди, палестинці відмовляються від обстрілів Ізраїлю, а той у відповідь послаблює блокаду сектора і припиняє точкові ліквідації лідерів бойовиків.

Одночасно із забороною на ввезення в Газу будматеріалів буде знята і заборона на відправку туди важкої будівельної техніки - кранів, бульдозерів і подібного обладнання.

Ізраїльтяни обмежили постачання будівельних матеріалів і важкої техніки в Газу, побоюючись, що все це буде використано під час зведення тунелів і укріплень для бойовиків ХАМАС. У результаті будь-яке будівництво в секторі було пов'язане з істотними технологічними труднощами, пише «Lenta.ru».

Як повідомлялося раніше, ізраїльтяни частково послабили блокаду сектора відразу після завершення конфлікту, дозволивши палестинським рибалкам вести промисел на значному віддаленні від берега, а не тільки в прибережній зоні.

Єрусалим також оголосив, що кроки з ослаблення блокади робитимуться і надалі, якщо ХАМАС буде дотримуватися перемир'я і в майбутньому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250