Київська міська державна адміністрація вважає, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у метрополітені у 2013 році складе 3-3,05 гривні за поїздку. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

«Згідно з розрахунками КП «Київський метрополітен», здійсненими у відповідності з порядком формування тарифів на послуги міського електричного транспорту, розрахунковий та економічно обґрунтований тариф на 2013 рік становить 3-3,05 гривні. І це той тариф, який дозволить метрополітену працювати», - сказав Голубченко.

Він пояснив, що розрахунковий тариф визначається комунальним підприємством відповідно до собівартості перевезень і застосовується як орієнтир при формуванні тарифної політики в міському пасажирському транспорті, передають «Українські новини».

Голубченко зазначив, що через наявність значної кількості пасажирів пільгових категорій підприємство має високу бюджетну залежність, але роками не отримує повної компенсації втрат доходів за надані послуги.

«Пояснюється це тим, що формування витратної частини бюджету столиці здійснюється в умовах обмеженості фінансових можливостей його дохідної частини, а також необхідності дотримання вимог щодо забезпечення в повному обсязі засобами захищених статей видатків, пов'язаних з виплатою заробітної плати та забезпеченням життєдіяльності бюджетних установ», - додав заступник голови Київміськадміністрації.

При цьому Голубченко підкреслив, що місто має намір стримувати тарифи на нинішньому рівні до тих пір, поки це буде необхідно мешканцям столиці.

«Але ми хочемо все таки, щоб кияни могли користуватися недорогим громадським транспортом. Я можу сказати, що місто має стримувати існуючий тариф стільки часу, скільки потрібно, щоб підвищити заробітну плату і пенсію, щоб людина змогла оплачувати», - додав Голубченко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168