Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк зазначає, що налагодження співпраці з Китаєм дозволить інтенсифікувати розвиток українського агросектору. Про це він заявив під час робочої поїздки в Китай, повідомляє прес-служба відомства.

За словами міністра, Україна зацікавлена ​​в розвитку тісного співробітництва з Китаєм в аграрній сфері, зокрема в розширенні поставок української рослинницької продукції на китайський ринок. Також цікавим буде обмін досвідом у селекції рослин, обмін кращими зразками насіння, а також випробування цього насіннєвого матеріалу в Україні. Крім того, в рослинницькій галузі одним з пріоритетних напрямів є проект розвитку меліорації в східних областях і проект виробництва засобів захисту рослин та добрив в Україні.

«Україна на сьогодні має низку проектів, які пропонує впровадити спільно з Китаєм. Так, ми хотіли б співпрацювати, використовуючи досвід обох країн у розвитку проектів з насінництва, меліорації, виробництва зернових культур та низки інших», - сказав він.

Також, додав Присяжнюк, українська сторона ініціює обмін досвідом у питаннях розробки новітніх технологій та обладнання для переробної галузі, налагодження співпраці у розвитку селекційно-племінної роботи та обміну племінними генетичними ресурсами. Не менш перспективною є можливість розвитку широкого кола взаємовигідних проектів у сфері рибного господарства.

Крім того, міністр має намір вивчити китайський досвід у сфері земельного законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239