Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) не має претензій до якості українських сирів, які поставляються на ринок Російської Федерації. Про це глава відомства Геннадій Онищенко сказав на прес-конференції в Москві.

«Ми перевірили заводи, ми поспілкувалися з бізнесом, ми прийшли до цілої низки системних рішень і в принципі зараз цей продукт надходить на наш ринок, але вже як сир, а не сирний продукт, який видавався за сир. Якщо будуть порушення, ми будемо знову реагувати. Поки ми контролюємо партії продукції, і зараз, дякувати Богу, претензій немає», - сказав Онищенко, передає «УНІАН».

При цьому він нагадав, що претензія Росспоживнагляду до українських сирів полягала в тому, що під час їх виробництва використовувалася пальмова олія, що не було вказано виробниками.

За його словами, це не заборонено, однак такий продукт повинен коштувати дешевше.

Як раніше повідомляв ForUm, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду ухвалила рішення про тимчасове обмеження ввезення в Росію тваринницької продукції українського підприємства «Птахокомплекс Дніпровський» і впровадила посилений лабораторний контроль продукції «Агропродукт».

Нагадаємо, 4 вересня Росспоживнагляд дозволив п'яти українським лабораторіям проводити дослідження молочної продукції для експорту в Російську Федерацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284