Дві зенітно-ракетні установки Patriot, надані Туреччині США, розгортаються біля південного міста Газіантеп поблизу кордону з Сирією. Ці батареї базуватимуться ближче до території Сирії, ніж інші чотири ЗРК, надані ФРН і Нідерландами.

Радари Patriot після розміщення в Газіантепі зможуть виявляти об'єкти в повітряному просторі над другим за величиною містом Сирії - Алеппо, а також провінцією Ідліб. Ще два ЗРК, які обслуговуються і керовані військовослужбовцями ФРН, планується розмістити на території провінції Кархаманмараш за 70-90 км від сирійської території, передають ЗМІ. Вони, на думку військових експертів, відіграють роль другого ешелону, прикриваючи в тому числі позиції американських комплексів. Надані Німеччиною Patriot планується розгорнути в Туреччині до 1 лютого майбутнього року, передає «Росбалт.RU».

Ще дві батареї з Нідерландів будуть розгорнуті в місті Адана, щоб вести стеження за повітряним простором над східною частиною Середземного моря, включаючи сірійські порти Латакія і Тартус.

Тим часом представники опозиційного режиму прем'єра Реджепа Ердогана комуністичної партії провели мітинг протесту проти установки протиракет Patriot. За даними іранського каналу Press TV, під гаслами «НАТО, геть з Туреччини!» і подібними напередодні на вулицях Анкари зібралися не менше тисячі чоловік.

Як повідомляв ForUm, Північноатлантична рада на запит Туреччини прийняла рішення про зміцнення протиповітряної оборони країни в період ескалації конфлікту з Сирією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251