Жертвами погодних катаклізмів на різдвяні свята в США стали щонайменше сім людей.

В останні кілька днів у центральних і південних штатах вирували смерчі, снігопади та зливи. Тепер низка зимових штормів насувається на східне узбережжя.

Попередження про штормову погоду, що насувається, були зроблені від Флориди до Мена. На Середньому Заході влада закликає людей не виходити з дому через сильний вітер та ожеледицю.

У країні було скасовано більше 2 тисяч авіарейсів, у деяких районах порушено зв'язок, дерева, що впали, і стовпи пошкодили лінії електропередач. У святкові дні без світла залишилися близько 280 тисяч американців.

У Міссісіпі та Алабамі через стихію оголосили надзвичайний стан. У місті Літтл-Рок, столиці штату Арканзас, сніг випав на Різдво вперше за останні 83 роки. У сусідній Оклахомі випало 15 сантиметрів снігу.

Протягом останньої доби як мінімум 34 торнадо обрушилися на Техас, Луїзіану, Міссісіпі і Алабаму.

Зараз снігопад насувається на штати Нью-Йорк і Мен, а також на канадську провінцію Квебек. Очікується, що протягом найближчої доби випаде до півметра снігу.

Метеорологи попереджають, що в таких містах як Баффало (штат Нью-Йорк) фактична видимість буде дорівнює нулю через сильні вітри і потужний снігопад.

За матеріалами: «ВВС», «Інтерфакс»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294