Президент і головний тренер владикавказької «Аланії» Валерій Газзаєв, відомий українському вболівальнику по роботі з київським «Динамо», призначений директором автономної некомерційної організації «Об'єднаний чемпіонат з футболу».

За словами Газзаєва, вже ведеться робота з організації турніру, який останнім часом обговорювався у ЗМІ під назвою «Чемпіонат СНД». Газзаєв також підкреслив, що в новому турнірі повинні брати участь порівну команд від Росії і України, тоді не буде образ.

Головою наглядової ради АНО призначений президент Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін. У наглядову раду АНО також увійшли Олександр Дюков (президент ФК «Зеніт»), Євген Гінер (президент ФК ЦСКА) і Сулейман Керімов (власник ФК «Анжі»).

Раніше, 21 грудня, голова правління ВАТ «Газпром», один з ініціаторів ідеї проведення об'єднаного чемпіонату СНД Олексій Міллер заявив, що такий турнір можна провести вже «найближчим часом». Він також повідомив, що глава оргкомітету футбольного чемпіонату СНД може бути призначений до кінця 2012 року, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Нагадаємо, Федерація футболу Вірменії заявила про підтримку і створення єдиного чемпіонату країн Співдружності Незалежних Держав з футболу. 13 грудня в Росії було сформовано оргкомітет зі створення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу, який розробить концепцію проведення такого турніру.

У свою чергу президент Федерації футболу України Анатолій Коньков не бачить сенсу в проведенні чемпіонату СНД з футболу.

Президент УЄФА Мішель Платіні вказав на цілу низку проблем під час організації міжнаціональних футбольних ліг, зокрема чемпіонату СНД.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

806