Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй закликав Росію не відмовлятися від практики усиновлення дітей іноземцями, повідомляє Agence France-Presse у середу 26 грудня.

«Ми закликаємо владу розробити розумний план національного соцзахисту, який сприяє зміцненню російських сімей, - заявив виконавчий директор ЮНІСЕФ (Дитячого фонду ООН) Ентоні Лейк.

При цьому, за словами Лейка, одночасно «необхідно опрацювати альтернативні для дітей сирітські приміщення, включаючи постійний патронат, усиновлення на батьківщині і міждержавне усиновлення». Благополуччя дітей, підкреслив голова ЮНІСЕФ, є першочерговим завданням, і політичні спекуляції навколо нього неприйнятні, пише «Lenta.ru».

Заява глави ЮНІСЕФ була оприлюднена після того, як ​​26 грудня верхня палата російського парламенту схвалила закон, що забороняє громадянам Сполучених Штатів Америки всиновлювати російських дітей. Раніше цей документ, що вважається російською відповіддю на «закон Магнітського», прийнятий у США, було схвалено і нижньою палатою російського парламенту.

З критикою законопроекту, що забороняє всиновлення російських дітей американцями, виступила, в числі інших, і низка високопоставлених членів уряду РФ, включаючи і главу МЗС Сергія Лаврова, міністра освіти Дмитра Ліванова і віце-прем'єра Ольгу Голодець. Вони зокрема, вказали, що цей законопроект суперечить міжнародним угодам, підписаним Росією.

Як повідомляв ForUm, Держдума РФ схвалила поправку, що передбачає заборону на усиновлення російських дітей американцями.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279