Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив забезпечити цілодобову роботу оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з несприятливими погодними умовами. Відповідне завдання глава уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів 26 грудня голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр-міністр наголосив на необхідності мобілізувати роботу всіх служб, які можуть бути причетні до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, в основному пов'язаних зі складними погодними умовами. Зокрема, це стосується МВС, МОЗ, Міненерговугілля, Укравтодору, комунальних служб у регіонах.

«Оперативний штаб має працювати цілодобово», - підкреслив Азаров. При цьому він особливо акцентував на роботі у вихідні і святкові дні, на необхідності вирішувати проблеми людей негайно.

Прем'єр-міністр також підкреслив необхідність накопичення відповідних резервів коштів, необхідних для оперативного реагування в надзвичайних ситуаціях, зокрема, створення запасів паливно-мастильних матеріалів, суміші для посипання доріг і т.п.

Нагадаємо, що на засіданні Кабінету Міністрів 17 грудня прийнято рішення про створення при Міністерстві надзвичайних ситуацій оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з несприятливими погодними умовами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319