Керівництво Федерації футболу України (ФФУ) зазначає, що в ситуації з вибором нового головного тренера національної збірної вирішило зробити вибір на користь вітчизняного фахівця.

«Хто може сьогодні краще знати ситуацію в нашому футболі? Поки пан Ерікссон, при всіх рівних умовах, познайомиться з футболістами, обстановкою в нашому футболі, пройде певний час. А у нас так склалася ситуація, що часу практично немає», - сказав президент ФФУ Анатолій Коньков на брифінгу після засідання виконкому федерації у середу в Києві.

Він зазначив, що останнім часом у збірній України були певні проблеми з патріотичним ставленням до гри з боку футболістів, передає «Інтерфакс-Україна».

«Цей момент був трохи нашими футболістами перекручений, я маю на увазі ситуацію з питанням преміальних. Тут Михайло Іванович Фоменко має свою точку зору і у нього почуття гордості і патріотизму виходить на перше місце», - вважає Коньков.

При цьому президент ФФУ підкреслив, що затримка з поверненням головного тренера збірної виникла не з вини ФФУ.

«Я маю на увазі, по термінах. Те, що сталося, то сталося. Ми не будемо сьогодні вдаватися в глибокі подробиці. Але те, як вчинив зі збірною командою Олег Володимирович (Блохін), я вважаю, тут є питання для обговорення», - зазначив Коньков.

У свою чергу, віце-президент ФФУ Анатолій Попов вказав на те, що обидва кандидати на посаду тренера збірної, під час бесіди з керівництвом ФФУ, висловили схожі точки зору на те, яким чином вирішити поставлене перед збірною завдання потрапити на Чемпіонат світу 2014 року.

«Це два амбітні тренери і у них було багато спільного в розумінні цього завдання. Я хочу підкреслити, що серед рівних переміг найсильніший. Вибір був зроблений на користь Михайла Фоменка, напевно, не в останню чергу, тому що він краще знає сьогоднішню специфіку, а це дуже важливо для вирішення поставленого завдання. Він ближче до теми нашого футболу», - сказав Попов.

При цьому він підкреслив, що одностайне голосування членів виконкому ФФУ за Фоменка не означає, що не було дискусій і різних думок.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 грудня, в Будинку футболу відбулося засідання Виконкому Федерації футболу України, на якому затвердили кандидатуру наставника національної збірної. Ним став Михайло Фоменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309