Єгиптяни на референдумі схвалили проект нової конституції країни, який розробили президент-ісламіст Мухаммед Мурсі та його прихильники.

Про це свідчать оприлюднені виборчою комісією у вівторок підсумки референдуму, повідомляє Reuters.

«Згідно з остаточними даними місцевого виборчкому, за новий документ (конституцію країни - ред.) проголосували 63,8% тих, хто прийшов на референдум, який проводився протягом двох днів у грудні», - йдеться у повідомленні.

Цей результат виявився близький до прогнозів, зроблених ісламістським рухом «Брати-мусульмани» незадовго до початку референдуму. Явка на дільниці для голосування склала 33% від загального числа виборців.

Таким чином, ісламісти на чолі з Мурсі вже втретє з моменту повалення Хосні Мубарака у 2011 році перевершили своїх супротивників у боротьбі за симпатії виборців.

Прийняття нової конституції Єгипту передували численні мітинги опозиції, яка вважає, що новий документ загрожує світському характерові найбільшої арабської держави і не враховує інтереси нацменшин, передає «Укрінформ».

За словами Мурсі, новий проект основного закону відображає їхні інтереси в достатній мірі. Президент також закликає не затягувати з прийняттям конституції, щоб покласти край політичній нестабільності і викликаним нею економічних труднощів.

Тепер, коли новий проект конституції Єгипту схвалений більшістю тих, хто проголосував, на початку 2013 року у Єгипті мають відбутися нові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261