Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що в наступному році Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив під час вступного слова, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Ми зробили історичний крок до підписання Угоди про асоціацію і в березні парафували її політичну частину, погодивши з партнерами план дій асоціації. Я переконаний, що у наступному році Угоду буде підписано», - заявив Азаров.

Як повідомляв ForUm, Україна розраховує на якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій

Заступник директора Політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв заявив днями, що політика європейської інтеграції залишається пріоритетом для України.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня цього року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299