Московський міський суд відхилив касацію захисту на рішення Дорогомилівського районного суду Москви від 19 грудня про арешт кореспондента української газети «Слов'янські новини» Валентина Халецького на 40 діб для підготовки документів для екстрадиції в Україну. Про це повідомив адвокат Халецького Василь Аксьонов.

«Сьогодні Мосміськсуд розглянув нашу касацію. Нашу скаргу відхилили, і це значить, що Халецький залишається під вартою на 40 діб», - сказав Аксьонов.

Адвокат повідомив, що захист має намір оскаржити рішення суду. «Всі можливі засоби для його захисту ми будемо використовувати. Зрештою, йдеться про вашого колегу-кореспондента, і тут треба добитися справедливості. Інакше як тоді будуть вирішуватися питання стосовно інших іноземних кореспондентів у Росії і наших на території інших держав. Напевно, вони будуть почуватися не дуже впевнено після таких дій нашої Феміди», - сказав він, передає «УНІАН».

При цьому Аксьонов підкреслив, що з моменту рішення суду першої інстанції прокуратура протидіє адвокатській діяльності, оскільки не дає можливості зустрітися з підзахисним. «Прокуратура відмовляє нам у зустрічі», - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, 18 грудня в Управлінні зв'язків з громадськістю МВС України повідомили, що правоохоронні органи України оголосили Валентина Халецького у розшук за скоєння у складі організованого злочинного угруповання шахрайських дій в особливо великих розмірах.

Як зазначили в УЗГ, Халецький, обіймаючи посаду голови кредитної спілки «Тринадцята зарплата», з 2009 по 2011 рік разом з п'ятьма іншими співробітниками цієї спілки шляхом шахрайства привласнив майже 13 млн грн, які належали вкладникам.

За даними управління, зараз у рамках розслідування кримінальної справи задокументовано більше 250 фактів вчинення махінацій з грошима вкладників. Кримінальну справу стосовно членів угруповання було порушено за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. На майно фігурантів справи накладено арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283