Депутат Верховної Ради (позафракційний), колишній голова парламенту Володимир Литвин виступає проти можливого ведення роботи парламенту у пленарному режимі тільки по четвергах для забезпечення персонального голосування депутатів.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Це ще більше неподобство, ніж голосування чужими картками. Бачте, народний депутат не може висидіти шість повних днів (з 10:00 до 18:00 з перервою на дві години) на місяць у сесійній залі. Навіщо такий депутат і такі партії потрібні українському народові?», - написав він.

Якщо ж рішення щодо проведення пленарних засідань тільки у четвер буде прийняте, то Литвин вважає логічним у такому разі повернутися до радянської системи функціонування Верховної Ради, яка збиралася двічі на рік для прийняття законів, а також ліквідувати сам статус народного депутата через відсутність його постійної роботи у Раді, повідомляють «Українські новини».

Крім того, Литвин у такому разі пропонує зменшити фінансування парламенту і привести у відповідність з новим статусом депутатів інші законодавчі акти.

Нагадаємо, депутат Ради Володимир Макеєнко (фракція Партії регіонів) виступає за встановлення четверга єдиним днем ​​ тижня для голосування щодо прийняття рішень під час пленарних засідань парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264