На сьогодні у доброму та задовільному стані перебувають 92% посівів озимих. Посів виконаний в оптимальні терміни і насінням високих репродукцій, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню їхньої врожайності та збільшенню валового виробництва. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Що стосується стану посівів, то 92% перебувають у доброму та задовільному стані. Якщо у минулому році у цей час ми не отримали сходів більше 2 мільйонів гектарів, то цього року - лише 360 тисяч гектарів. Зараз є сніговий покрив на всій території України, це захищає сходи озимих від сильних морозів. Крім того, під урожай-2013 озимі культури посіяні винятково насінням високих репродукцій, посіви досягли оптимальних фаз розвитку, тобто є більш стійкими до негативних природно-кліматичних чинників. Таким чином, поки ми маємо оптимальні умови для хорошого майбутнього врожаю», - зазначив Присяжнюк.

Він додав також, що озимі культури зараз перебувають у стані зимового спокою на всій території країни. Завдяки достатньому сніжному покриву на полях умови для перезимівлі складаються цілком задовільно, а у районах, де снігу не було, сильних морозів не спостерігається.

Також міністр поінформував про внесення мінеральних добрив під урожай наступного року. Так, за його словами, розрахунки показують, що у цьому році сільгосппідприємствами внесено в середньому 79-80 кілограмів мінеральних добрив на гектар, тобто майже на 20 кілограмів більше, ніж у минулому році.

«Є також області, наприклад, Миколаївська, Херсонська області, де внесення добрив були збільшені на 40 кілограмів. Однак лідерами за кількістю внесених добрив є Закарпатська область - 159 кілограмів на гектар, Івано-Франківська - 151 кілограм на гектар, Хмельницька - 137 кілограмів на гектар, Волинська - 125 кілограмів на гектар і Львівська - 122 кілограми на гектар», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202