Новим прем'єр-міністром Японії обрано лідера Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Сіндзо Абе, повідомляє Agence France-Presse. На посаді прем'єра Абе змінив представника Демократичної партії Есіхіко Ноду.

Найближчим часом Абе повинен сформувати новий уряд - раніше повідомлялося, що це може відбутися у день його обрання. Як повідомляє Reuters з посиланням на японські ЗМІ, Абе може призначити міністром фінансів колишнього главу уряду Японії Таро Асо, міністром торгівлі і відповідальним за нову енергетичну політику - відомого в країні депутата Тосиміцу Мотегі.

 

Агентство зазначає, що главами міністерства оборони та міністерства закордонних справ будуть призначені маловідомі політики. Міністром оборони має стати Іцунорі Онодера, колишній перший віце-міністр закордонних справ, а зовнішньополітичне відомство очолить колишній міністр у справах острова Окінава Фуміо Кісіда, повідомляє «Лента.ру».

Абе отримав крісло глави уряду після перемоги його партії на парламентських виборах у Японії, що відбулися у грудні. За результатами голосування ЛДП отримала більше половини місць у нижній палаті парламенту. До перемоги Демократичної партії в 2009 році ЛДП очолювала уряд протягом декількох десятиліть.

Сіндзо Абе став прем'єр-міністром Японії вдруге - він уже був головою уряду у 2006-2007 роках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252