Сьогодні у Києві відбудеться засідання виконкому Федерації футболу України, на якому повинні призначити нового головного тренера національної збірної України.

Претендентів на цю посаду два - українець Михайло Фоменко, який обіймає нині посаду голови комітету ФФУ щодо національних збірних, і шведський тренер Свен-Горан Ерікссон.

З великою часткою ймовірності можна стверджувати, що виконком затвердить на посаді Фоменка. За його кандидатуру виступає президент ФФУ Анатолій Коньков і деякі члени виконкому. Але є і такі, хто підтримує призначення іноземця. Для затвердження тренера необхідно вісім із 15 голосів членів виконкому. Зазначимо, що при рівності голосів вирішальне слово буде за Коньковим, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Минулого тижня Ерікссон прилітав до Києва на переговори з ФФУ і, за його словами, вони пройшли успішно. Однак при цьому швед, швидше за все, не прилетить на засідання виконкому, щоб представити свою програму. Справа у тому, що тренер дав зрозуміти, що якщо до 25 грудня не отримає запевнення із ФФУ про затвердження на посаді, то на засіданні виконкому його не буде.

Фоменко також провів переговори з керівництвом ФФУ і тижнем раніше дав принципову згоду очолити збірну України.

Збірна України з футболу залишається без головного тренера з кінця вересня, після того, як колишній наставник «жовто-синіх» Олег Блохін перейшов працювати у київське «Динамо».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367